Składniki:
- 4 czerwone papryki
- 250 g mięsa mielonego
- 200 g pieczarek
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 150 g żółtego sera
- sól
- pieprz
- natka pietruszki

Sposób wykonania:
-
Obraną cebule i czosnek drobno posiekać.Wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek.Lekko przesmażyć po czym wrzucić mięso.Trzymać na średnim ogniu.Pod koniec smażenia dodać obrane pieczarki pokrojone na plasterki.Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu do miękkości pieczarek.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Natomiast papryki przekroić wzdłuż na pół.Delikatnie wydrążyć gniazda nasienne.Wypełnić je mięsnym farszem.Posypać startym żółtym serem.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.
Liczba porcji: 4