Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czekoladowe ciasto Poli

Dla miłośników ciast. Zbiór znakomitych przepisów. Dziś przepis na czekoladowe ciasto Poli. Aby go wykonać potrzebujesz: gorzkiej czekolady, jajek, mąki i kakao. 
 

Składniki:

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 1 ½  szkl mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka sody
  • 60 g masła
  • 1 i 1/4 szklanki brązowego cukru
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • ½  szkl śmietany 18%
  • ½ szkl wrzącej wody
  • szczypta soli

Sposób wykonania:

  1. Miękkie masło wrzucić do miski.
    Dodać do niego cukier i razem utrzeć na puszystą masę. 
    Wówczas nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym jajku.
    Gdy składniki się połączą dodać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę oraz cukier waniliowy. 
    Następnie mąkę przesiać  z kakao, solą i sodą po czym wsypywać ja stopniowo do czekoladowej masy.
    Gdy składniki zaczną się łączyć wlać jeszcze śmietanę oraz wrząca wodę.
    Mieszać do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta.
    Gotowe przelać do formy.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 50 minut.
     

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *