Gęsina z ziemniakami i brukwią
Gęsina z ziemniakami i brukwią 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 1 kg gęsiny
- włoszczyzna
- 1 brukiew
- 1 kg ziemniaków
- sól
- pieprz
- majeranek
Sposób wykonania:
Włoszczyznę i gęsinę zalać wodą i ugotować wywar.
W między czasie obraną brukiew pokroić w kostkę, którą zalać wrzątkiem i po kilku minutach odcedzić i dodać do rosołu.
Wrzucić jeszcze pokrojone ziemniaki i gotować całość do miękkości.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.
- Szczegóły
- Kategoria: Gęś
- Opublikowano: wtorek, 20, listopad 2012 09:11
- Mariola
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany