Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kura z kiszoną kapustą

Składniki:

  • 1 kura
  • 100 g smalcu
  • 1 szkl śmietany
  • 200 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 300 g kiszonej kapusty
  • pęczek natki pietruszki
  • 5 g pieprzu
  • kminek
  • sól

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu po czym dodać kurę pokrojoną na porcję, obsmażyć.
Wówczas podlać odrobiną wody i wrzucić jeszcze posiekany czosnek, kminek, sól oraz pieprz.
Trzymać na małym ogniu pod przykryciem.
W połowie duszenia dodać kapustę i nadal dusić do miękkości.
W trakcie podlać odrobiną wody.
Na sam koniec wlać śmietanę, dodać posiekaną natkę pietruszki i doprowadzić do wrzenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *