Składniki: 1 kg gęsiny włoszczyzna 1 brukiew 1 kg ziemniaków sól pieprz majeranek Sposób wykonania: Włoszczyznę i gęsinę zalać wodą i ugotować wywar. W między czasie obraną brukiew pokroić w kostkę, którą zalać wrzątkiem i po kilku minutach odcedzić i dodać do rosołu. Wrzucić jeszcze pokrojone ziemniaki i gotować całość do miękkości. Doprawić do smaku…
Tag: gęsina
Warzywa
Papryka duszona faszerowana gęsiną
by Adam Górski • • 0 Comments
Dodatki
Okrasa z gęsiny z czosnkiem
by Paweł Tyczyński • • 0 Comments
Składniki: pierś gęsi razem ze skórką kilka ząbków czosnku majeranek sól pieprz Sposób wykonania: Mięso zemleć w maszynce. Następnie czosnek rozetrzeć razem z solą i doprawić nim mięso. Dodając jeszcze pieprz oraz majeranek, Całość dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce. Idealny do posmarowania chleba.
Zupy
Zupa z żółtej brukwi z gęsiną
by Andzelika Majchrowska • • 0 Comments
Składniki: 1 kg gęsiny 1 kg żółtej brukwi 1 kg ziemniaków porcja włoszczyzny sól pieprz majeranek Sposób wykonania: Włoszczyznę oraz mięso zalać wodą i ugotować wywar. W między czasie obrać i pokroić brukiew po czym sparzyć ją wodą. Następnie miękkie mięso wyjąć a dodać brukiew. Trzymać na małym ogniu dodając jeszcze ziemniaki pokrojone w kostkę.…