Filety z pangi o chrzanowym smaku
Filety z pangi o chrzanowym smaku4.64 out of 5 based on 128 voters.
Składniki:
- 6 filetów z pangi
- 3 kromki chleba
- 6 łyżek chrzanu
- pęczek zielonej pietruszki
- pęczek zielonego koperku
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Filety myjemy i osączamy na papierowym ręczniku. Nacieramy uprzednio zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Koperek i pietruszkę myjemy, osączamy, drobniutko siekamy. Miąższ chleba kroimy w kostkę. Mieszamy z chrzanem i posiekaną zieleniną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Rybę układamy w żaroodpornym naczyniu, przykrywamy chlebowo-ziołową masą i zapiekamy w temperaturze 180 stopni około 20-25 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i sezonową surówką.
- Szczegóły
- Kategoria: Panga
- Opublikowano: środa, 24, listopad 2010 09:04
- Julia Grzywaczewska
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla