Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z sandacza w kwaśno ostrym sosie

 

Składniki:

 

  • 2 filety z sandacza (około 60 dkg)
  • 1 brokuł

     

    Sos kwaśno ostry:

  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka tartego imbiru
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu 3%
  • sól, pieprz do smaku
     

Sposób przyrządzenia:
Filety z sandacza posmarować oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Składniki sosu zmiksować. Porcje ryby ugotować na parze. Na półmisku ułożyć filety z sandacza, polać sosem, obłożyć ugotowanymi w osolonej wodzie różyczkami brokuł.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *