Filet z sandacza na sposób orientalny

15234
com_content.article
(Oddano 254 głosów z średnią 4.65 z 5)
Filet z sandacza na sposób orientalny4.65 out of 5 based on 254 voters.


Składniki:Arx1289220456z

  • 50 dkg filetów z sandacza

    Marynata:

  • szczypta tartego imbiru
  • szczypta mielonego cynamonu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki drobno pokrojonej dymki
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Umyte, osuszone filety z ryby pokroić w paski i szerokości 5 cm. Składniki marynaty wymieszać, nasmarować nią porcje ryby, odstawić na 60 minut. Tak przygotowane filety piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 10 do 15 minut. Podawać udekorowane zieleniną i plastrami cytryny. Jako dodatek proponuję ryż na sypko.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

  • Przepisy na sałatki
    Wspanaiłe przepisy na pizzę
    Dania z Grilla
    Przepisy na wieprzowinę
    Przepisy na wspaniałe ciasta


    Znajdź nas w Google+

    Najnowsze przepisy kulinarne:
    Top Blogi