Filet z pangi z awokado i szczypiorkiem
Filet z pangi z awokado i szczypiorkiem4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
W głębokim rondlu podgrzać olej do temperatury 190 stopni C. Przez około 5-7 minut smażyć filety z ryby na złocisty kolor, osuszyć na papierowym ręczniku. Obrać awokado, podzielić na połówki, usunąć pestkę, pociąć wzdłuż na grube plastry, spryskać sokiem z cytryny, posypać przyprawami i szczypiorkiem. Na talerzach ułożyć gorące filety, a na filetach plastry awokado, przybrane plasterkami cytryny i gałązkami pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Panga
- Opublikowano: środa, 26, styczeń 2011 09:15
- Otylia Bylica
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla