Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z kurczaka w sosie musztardowym

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
  • 3 łyżki musztardy miodowej
  • 1 łyżka wody
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • ulubione zioła
  • oliwa
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Wymieszać musztardę z wodą, dodać czosnek i zioła. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, ułożyć w nim przyprawione piersi z kurczaka, piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Następnie obniżyć temperaturę piekarnika do 175 stopni C, mięso polać  musztarda z dodatkami, wstawić do piekarnika na 15 minut. Podawać z ziemniakami piure i ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *