Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane papryki mięsem, ogórkiem i serem

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na nadziewane papryki. Super wyglądają i jeszcze lepiej smakują. Do ich przygotowania będziesz potrzebował: mielonego mięsa, ogórka konserwowego, chrzanu, sera noi oczywiście świeżych papryk.  

Składniki:

  •  4 świeże papryki
  •  250 g mięsa mielonego
  •  2 małe ogórki konserwowego
  •  2 łyżki utartego chrzanu
  •  50 g sera ementalskiego
  •  2 ugotowane ziemniaki
  •  majonez
  • 1 łyżka oliwy

Sposób wykonania:

  1. Papryki dokładnie oczyścić.
    Odciąć czubki i delikatnie wydrążyć gniazda nasienne.
    Następnie mięso mielone przesmażyć na patelnie z rozgrzaną oliwą.
    Wówczas dodać do niego ogórka startego na tarce oraz drobno pokojone ziemniaki.
    Wymieszać i dodać jeszcze starty ser, majonez oraz chrzan.
    Ponownie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym nadzieniem wypełnić wnętrza papryk.
    Przed podaniem można je przykryć wcześniej ściętymi czubkami.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *