Fasola szparagowa ze śmietaną
Fasola szparagowa ze śmietaną4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 1 kg fasoli szparagowej/ może być mrożona/
- ½ litra wody
- 1 duża cebula
- 3 dkg mąki
- 3 dkg masła
- 1 szklanka śmietany
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Fasolę pokroić na małe ukośne kawałki, pokroić cebulę w kosteczkę, dodać do fasoli i zalać wrzącą wodą, dodać tłuszcz i zagotować na dużym ogniu pod przykryciem. Do śmietany dodać mąkę dokładnie rozmieszać i wlać do fasolki, mieszając zagotować, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dobrze smakuje z ziemniakami, lub sadzonymi jajkami.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasolka szparagowa
- Opublikowano: wtorek, 23, listopad 2010 09:00
- Kornelia Bobek
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak
-
Fasolka szparagowa z pomidorami
-
Fasolką okraszona boczkiem z orzechami
-
Fasolka szparagowa z orzeszkami
-
Zielona fasolka z serem rokfor i chrupiącym boczkiem
-
Fasolka szparagowa z pieczarkami Haliny
-
Fasolka szparagowa z tartą bułką
-
Fasolka szparagowa z orzeszkami piniowymi
-
Fasolka szparagowa z rumianą tartą bułka