Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dziczyzna w cieście francuskim

Składniki:

  • 12 dkg mrożonego ciasta francuskiego

    Farsz:

  • gotowane mięso z dziczyzny
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka tartego parmezanu
  • sól, pieprz

     

    Sposób przyrządzania:
    Mięso zmielić w maszynce, dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać. Rozmrożone ciasto francuskie pokroić w paski o szerokości 10 cm. Na każdy pasek mięsa nakładać przygotowany farsz, nakryć drugim paskiem ciasta, skleić dokładnie, pokroić w poprzek na kawałki 2, 3 cm. Upiec posmarowane masłem w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *