Dynia z gruszkami marynowane
Dynia z gruszkami marynowane 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- ½ kg gruszek
- ½ kg dyni
- 1 szkl octu winnego
- 1 szkl cukru
- kilka goździków
- szczypta imbiru
- ½ cytryny
Sposób wykonania:
Do rondelka wlać szklankę wody i octu.
Dodać goździki, imbir, cukier oraz skórkę z cytryny.
Doprowadzić do wrzenia.
W między czasie obrać gruszki, pokroić na mniejsze kawałki, usuwając gniazda nasienne.
Włożyć je gotującej się zalewy i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
Po tym czasie dodać pokrojoną w kostkę dynię i gotować kolejne 15 minut.
Następnie przełożyć zawartość rondla do słoików, usuwając skórkę z cytryny.
Szczelnie zakręcić.
- Szczegóły
- Kategoria: Dynia
- Opublikowano: poniedziałek, 18, luty 2013 09:54
- Renata Pacia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak