Duszony okoń z jarzynami Iwony

22431
com_content.article
(Oddano 127 głosów z średnią 4.65 z 5)
Duszony okoń z jarzynami Iwony4.65 out of 5 based on 127 voters.


Składniki:


  • 20 dkg filetów z okonia
  • sok z cytryny
  • 3 marchewki
  • 1 kalarepka
  • 1 cebula
  • łyżeczka  masła
  • ½ szklanki posiekanego szczypiorku


    Sposób przyrządzenia:

    Rybę opłukać, osuszyć i posypać z obu stron solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Kalarepkę, marchewkę i cebulę oczyścić i pokroić w wąskie paseczki. Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć warzywa. Gdy warzywa zmiękną, ułożyć na nich rybę, dusić jeszcze około 10 minut. Rybę wraz z warzywami wyłożyć na półmisek i posypać posiekanym szczypiorkiem.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi