• 70 dkg świeżych gąsek
  • 2 łyżki masła roślinnego
  • 1 duża cebula
  • 1 szklanka śmietany
  • sól, pieprz do smaku
  • 3 łyżki posiekanego zielonego koperku

    Sposób przyrządzenia:

    Gąski umyć, pod bieżącą wodą bardzo dokładnie. Pokroić w cienkie paseczki. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i razem z grzybkami poddusić we własnym sosie pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać  masło roślinne i doprawić do smaku solą i pieprzem, oprószyć mąką, wymieszać, doprawić śmietaną, jeszcze moment poddusić. Przed podaniem posypać posiekanym zielonym koperkiem.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

  • Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
    Fan Page na Facebook
    Fan Page na Google+
    Twitter

    Znajdź nas w Google+

    Najnowsze przepisy kulinarne:
    Top Blogi