Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Duszone smaczne pachnące lasem gąski Iwony

Składniki:

  • 70 dkg świeżych gąsek
  • 2 łyżki masła roślinnego
  • 1 duża cebula
  • 1 szklanka śmietany
  • sól, pieprz do smaku
  • 3 łyżki posiekanego zielonego koperku

    Sposób przyrządzenia:

    Gąski umyć, pod bieżącą wodą bardzo dokładnie. Pokroić w cienkie paseczki. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i razem z grzybkami poddusić we własnym sosie pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać  masło roślinne i doprawić do smaku solą i pieprzem, oprószyć mąką, wymieszać, doprawić śmietaną, jeszcze moment poddusić. Przed podaniem posypać posiekanym zielonym koperkiem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *