Dorsz z sosem z natki pietruszki
Dorsz z sosem z natki pietruszki4.80 out of 5 based on 221 voters.
Składniki:
- 600 g filetów z dorsza
- 25 g masła
- 2 łyżki mąki
- 350 ml wywaru z ryby
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Filety zalać wywarem i gotować około 8 minut na małym ogniu.
W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić wywarem z gotowania ryby.
Dokładnie wymieszać i gotować około 10 minut, aż sos zgęstnieje.
Następnie dodać do niego posiekaną natkę pietruszki oraz sos i pieprz do smaku.
Filety ułożyć na półmisku i polać je sosem.
- Szczegóły
- Kategoria: Dorsz
- Opublikowano: czwartek, 09, wrzesień 2010 12:08
- Kaska Mazur
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla