Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz w sezamie

Składniki:

  • 20 dag filetów z dorsza
  • 5 dag ziarna sezamowego
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz do smaku
  • 1/2 cytryny
  • olej z oliwek, do smażenia
  • 2 dag masła łososiowego

Sposób przyrządzenia:
Jajko wymieszać z mąką i ziarnem sezamowym, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dorsza posolić i skropić cytryną, oprószyć mąką i obtoczyć przygotowanym powyżej ciastem sezamowym. Smażyć z dwóch stron na złocisty kolor, zdjąć z patelni, włożyć do naczynia żaroodpornego, położyć masło łososiowe na rybę w sezamie i zapiec 180 stopni C (1-2 min)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *