Dorsz w sezamie
Dorsz w sezamie4.59 out of 5 based on 133 voters.
Składniki:
- 20 dag filetów z dorsza
- 5 dag ziarna sezamowego
- 1 jajko
- 1 łyżka mąki
- sól, pieprz do smaku
- 1/2 cytryny
- olej z oliwek, do smażenia
- 2 dag masła łososiowego
Sposób przyrządzenia:
Jajko wymieszać z mąką i ziarnem sezamowym, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dorsza posolić i skropić cytryną, oprószyć mąką i obtoczyć przygotowanym powyżej ciastem sezamowym. Smażyć z dwóch stron na złocisty kolor, zdjąć z patelni, włożyć do naczynia żaroodpornego, położyć masło łososiowe na rybę w sezamie i zapiec 180 stopni C (1-2 min)
- Szczegóły
- Kategoria: Dorsz
- Opublikowano: środa, 27, kwiecień 2005 00:00
- Bahus
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla