Dip rzodkiewkowy ze szczypiorkiem
Dip rzodkiewkowy ze szczypiorkiem 4.60 out of 5 based on 40 voters.
Składniki:
- 2 pęczki czerwonych rzodkiewek
- pęczek szczypiorku
- 2 szkl. jogurtu
- ½ szkl. śmietany
- sól
-
1 pęczek rzodkiewek pokroić na mniejsze kawałki po czym dodać do nich jogurt oraz śmietanę.
Całość dokładnie zmiksować na gładką pastę.
Doprawić do smaku solą.
Następnie pozostały pęczek rzodkiewek pokroić w drobną kostkę a szczypiorek posiekać i dodać do sosu.
Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: poniedziałek, 28, marzec 2011 09:27
- Bożena Trzebińska
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny