Czerwona zupa fasolowa
Czerwona zupa fasolowa4.60 out of 5 based on 303 voters.
Składniki:
- olej
- 750 g mięsa mielonego
- 2 cebule
- 1 puszka pomidorów
- 2 małe puszki grzybów w zalewie
- 1 puszka fasoli
- 1 butelka ketchupu
- 250 g śmietany
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym oleju przesmażyć mięso razem z posiekaną cebulą.
Następnie dodać pomidory razem z zalewą, grzyby, fasolkę również z zalewą.
Całość wymieszać i dodać jeszcze ketchup.
Doprowadzić do zagotowania i trzymać na małym ogniu około 10 minut.
Na konie podprawić śmietaną.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa fasolowa
- Opublikowano: piątek, 15, październik 2010 09:29
- Sylwia Toczek
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa