Czerwona cebula z grilla
Czerwona cebula z grilla4.63 out of 5 based on 128 voters.
Składniki:
- 3 czerwone cebule
- 1 szklanka białego wina
- roztopione masło
- 1 łyżeczka posiekanego tymianku
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać, pokroić w plastry o grubości około 10 mm. Zalać winem i odstawić na kilkanaście godzin w chłodne miejsce. Masło rozgrzać na małej patelni, wymieszać z tymiankiem, solą i pieprzem. Plastry cebuli obsączyć z marynaty, polać masłem z przyprawami i tymiankiem. Piec na średnio gorącym grillu przez około 10 minut obracając i smarując masłem z dodatkami.
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa z grilla
- Opublikowano: poniedziałek, 26, marzec 2012 12:07
- Aleksandra Oczko
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Papryka z grilla z czosnkiem i bazylią
-
Papryka z grilla z czosnkiem
-
Cebula z grilla z pomidorkami koktajlowymi
-
Bakłażan, cukinia i pory z grilla z sosem pesto
-
Grillowana papryka z farszem z kiełbasy, jabłek i cukinii
-
Plastry cukinii w marynacie na grilla Iwony
-
Cebula z niespodzianką na grilla
-
Makrela z grilla z cukinią i pomidorem