Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cykoria w oliwie z papryką

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki suszonej czerwonej papryki w płatkach
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 kg cykorii eskariola
  • ½ łyżeczki soli

    Sposób wykonania:

    1. Płatki papryki wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwą i smażyć około 4 minut.
      Następnie nie przerywając mieszania dodać czosnek i nie dopuścić do jego zbrązowienia.
      Po kilku minutach wrzucić cykorię i trzymać na ogniu mieszając aż cykoria się zmarszczy i wówczas trzymać na ogniu jeszcze około 3 minut.
      Doprawić do smaku solą i można podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *