sarnina6uc.jpg

  • Comber z sarny bez kości 600 g
  • kozi ser 300 g
  • tymianek 20 g
  • cytryna 50 g
  • żurawina do mięs 100 g
  • chrzan 100 g
  • pomarańcze 100 g
  • dżem porzeczkowy 100 g
  • wino czerwone wytrawne 100 g
  • sól, pieprz biały mielony
  • sałata strzępiasta szczypiorek i skórka pomarańczowa do dekoracji

Sposób przyrządzenia:
Comber z sarny oczyścić z błon i zamarynować w przyprawach i winie przez min. 4 godziny. Następnie nafaszerować comber kozim serem i podwedzić w garnku na sitku z tymiankiem przez ok. 15 minut. Zrolować na grubość bagietki i piec w temp. 200 stopni przez ok. 15-20 minut. Sporządzić sos cumberland z żurawiną i ułożyć wszystko na talerzu, dekorując sałatą strzępiastą, szczypiorkiem i skórką pomarańczową.

Autor: Grzegorz Bilnicki


Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi