Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chutney z mango

Składniki:

    • 2 obrane, pokrojone w kostkę owoce mango
    • ½ szklanki octu winnego
    • brązowy cukier do smaku
    • 1 łyżeczka tartego imbiru
    • 2 oczyszczone z pestek, drobno pokrojone papryczki chili
    • 1 łyżka prażonych ziaren słonecznika
    • 1 łyżka nasion sezamu
    • 1 łyżka prażonych, posiekanych orzechów nerkowca


    Sposób przyrządzenia:

    W rondlu o grubym dnie wymieszać cukier, ocet i pokrojone w kostkę mango. Doprowadzić do wrzenia, mieszając gotować powoli 10 minut. Dodać pozostałe składniki i gotować powoli kolejne 30 minut uważając aby składniki nie przywarły do dna. Doskonały dodatek do mięs, wędlin itp.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *