Chutney z czerwonych i żółtych pomidorów
Chutney z czerwonych i żółtych pomidorów4.60 out of 5 based on 245 voters.
Składniki:
Sposób wykonania;
Cukier zalać wodą i go skarmelizować, wówczas dodać do niego sok z cytryny.
Dokładnie wymieszać i dodać żółte i czerwone pomidory oraz cebulę.
Trzymać jeszcze na ogniu około 5 minut ( nie doprowadzając do wrzenia).
Chutney przelać na sito i odstawić do ostygnięcia i aby nadmiar soku się odsączył, wówczas połączyć z posiekaną kolendrą.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Mariolę Serwatka
- Szczegóły
- Kategoria: Pomidory
- Opublikowano: czwartek, 26, listopad 2009 08:11
- Mariola Serwatka
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak