Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chutney z czerwonych i żółtych pomidorów

Składniki:

  • 1/3 szkl. cukru
  • sok z 1 cytryny
  • 6 czerwonych pomidorów
  • 6 żółtych pomidorów
  • ¼ szkl. posiekanej czerwonej cebuli
  • ¼ szkl. świeżej kolendry

    Sposób wykonania;
    Cukier zalać wodą i go skarmelizować, wówczas dodać do niego sok z cytryny.
    Dokładnie wymieszać i dodać żółte i czerwone pomidory oraz cebulę.
    Trzymać jeszcze na ogniu około 5 minut ( nie doprowadzając do wrzenia).
    Chutney przelać na sito i odstawić do ostygnięcia i aby nadmiar soku się odsączył, wówczas połączyć z posiekaną kolendrą.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Mariolę Serwatka

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *