Cebula w winie
Cebula w winie0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 600 g małych cebulek
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka cukru
- 200 ml bulionu
- 100 ml słodkiego wina
- sól
-
Cebulki obrać i obsmażyć na rozgrzanym maśle po czym oprószyć je cukrem i zarumienić.
Następnie zalać je winem oraz bulionem i gotować do momentu, aż płyn wyparuje a sos stanie się gesty.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Cebula
- Opublikowano: środa, 04, sierpień 2010 08:17
- Lesława Rusinek
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak