Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bób z kurkami

Składniki:

  • 50 dag bobu
  • 50 dag kurek
  • 2 cebule pokrojone w kostkę
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • śmietana opcjonalnie
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Umyty bób ugotować w posolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru. Pamiętajmy że bób gotujemy bez przykrycia. Odcedzić i jak przestygnie obrać ze skórek. Umyte i osuszone kurki pokroić w paski. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać kurki i smażyć 2 minuty w wysokiej temperaturze, dodać bób i natkę pietruszki, delikatnie wymieszać, przyprawić do smaku, smażyć razem przez około 1-2 minut. Można dodać śmietany.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *