Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Buraczki konserwowe z cebulą i papryką

Składniki:

  • 5 kg buraków
  • 1 kg cebuli
  • 1 kg czerwonej papryki
  • 1 szklanka cukru
  • 1szklanka octu 10%
  • 1 szklanka oleju- oliwy


Sposób przyrządzenia:
Buraki ugotować w łupinach, ale nie do miękka. Przestudzić. Obrać. Zetrzeć na grubej tarce. Cebulę drobno pokroić i posypać solą, żeby się zmorzyła. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać razem z cukrem, octem i oliwą. Składniki przed włożeniem do słoików podgrzać albo włożyć do słoików i pasteryzować

1 comment for “Buraczki konserwowe z cebulą i papryką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *