• 50 dkg różyczek brokuł
  • 2 szklanki piwa
  • 2,25 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 2 szklanki oleju
  • 2 łyżki cukru
  • sól


Sposób przyrządzenia:
Białka jaj oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i solą, dodać piwo, mąkę, rozpuszczone masło, zmiksować. Wypłukane różyczki brokuły obgotować przez 3 minuty w posolonej wodzie, odcedzić, obsuszyć. W odpowiednio dużym rondlu rozgrzać olej, każdą różyczkę nabić na widelec, zanurzyć w przygotowanym cieście, pozwolić aby jego nadmiar obciekł i smażyć do momentu uzyskania złotego koloru. Przed podaniem obsączyć z nadmiaru oleju.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi