Bogracz wołowy Anieli
Bogracz wołowy Anieli 3.50 out of 5 based on 4 voters.
Składniki:
- 700 g wołowiny bez kości
- 1 cebula
- 50 g smalcu
- 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- 2 zielone papryki
- 1 pomidor
- 800 g ziemniaków
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym smalcu po czym zdjąć patelnie z ognia i dodać paprykę.
Dokładnie wymieszać i ponownie postawić na ogniu, wówczas dodać mięso pokrojone w kostkę i smażyć około 3 minut.
Po tym czasie dodać paprykę pokrojoną w kostkę oraz pomidora.
Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie podlać wodą aby wszystkie składniki były przykryte i gotować na małym ogniu około 40 minut.
Po koniec gotowania wrzucić jeszcze ziemniaki pokrojone w kostkę.
- Szczegóły
- Kategoria: Wołowina
- Opublikowano: środa, 21, listopad 2012 09:00
- Aniela