Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bogracz wołowy Anieli

Składniki:

  • 700 g wołowiny bez kości
  • 1 cebula
  • 50 g smalcu
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 2 zielone papryki
  • 1 pomidor
  • 800 g ziemniaków
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym smalcu po czym zdjąć patelnie z ognia i dodać paprykę.
Dokładnie wymieszać i ponownie postawić na ogniu, wówczas dodać mięso pokrojone w kostkę i smażyć około 3 minut.
Po tym czasie dodać paprykę pokrojoną w kostkę oraz pomidora.
Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie podlać wodą aby wszystkie składniki były przykryte i gotować na małym ogniu około 40 minut.
Po koniec gotowania wrzucić jeszcze ziemniaki pokrojone w kostkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *