Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bigos bez mięsa

Składniki:

  • ½ główki kapusty
  • 2 cebule
  • łyżka masła
  • szczypta cukru
  • kostka rosołowa
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki śmietany
  • 2 łyżeczki mąki
  • 2 łyżeczki przyprawy do mięs
  • koperek

    Sposób wykonania:
    Kapustę poszatkować a cebulę posiekać po czym zalać je 1 szkl. wody.
    Dodać masło ora kostkę rosołową i całość trzymać pod przykryciem na małym ogniu do miękkości kapusty.
    Wówczas dodać przecier pomidorowy oraz śmietanę wymieszaną z mąką.
    Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku i na konie posypać posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *