Bigos bez mięsa
Bigos bez mięsa 4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- ½ główki kapusty
- 2 cebule
- łyżka masła
- szczypta cukru
- kostka rosołowa
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- 4 łyżki śmietany
- 2 łyżeczki mąki
- 2 łyżeczki przyprawy do mięs
- koperek
Sposób wykonania:
Kapustę poszatkować a cebulę posiekać po czym zalać je 1 szkl. wody.
Dodać masło ora kostkę rosołową i całość trzymać pod przykryciem na małym ogniu do miękkości kapusty.
Wówczas dodać przecier pomidorowy oraz śmietanę wymieszaną z mąką.
Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku i na konie posypać posiekanym koperkiem.
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: środa, 24, listopad 2010 08:47
- Marlena Brodzik
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak