Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Barszcz ukraiński Oli

Składniki:

  • 2 ziemniaki
  • 2 buraki
  • 2 marchewki
  • puszka białej fasoli
  • kostka bulionowa
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki koncentratu barszczu
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • cukier
  • ½ szkl. śmietany


 

Sposób wykonania:
Buraczki wstawić do piekarnik i opiec po czym je obrać i zetrzeć na tarce.
Następnie ziemianki pokroić w kostkę a marchewkę w plasterki i zalać je bulionem.
Doprowadzić do wrzenia i trzymać na małym ogniu do miękkości, wówczas dodać buraki, koncentrat, przecier oraz fasolkę.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz cukrem.,
Na koniec podprawić śmietaną.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *