Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Baranina w warzywach z piekarnika

Składniki:

  • 1 kg mięsa jagnięcego bez kości
  • 1 kg ziemniaków
  • 4 cebule
  • 4 marchewki
  • 4 papryki – opcjonalnie
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Warzywa obrać, opłukać, pokroić w plastry. W nasmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym układać warstwami mięso, warzywa, ponownie mięso i całość zwieńczyć warstwą warzyw. Każdą warstwę zrosić olejem i przyprawić. Naczynie przykryć. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 2 godziny. Pod koniec pieczenia na kilka minut zdjąć pokrywę i podnieść temperaturę do 230 stopni.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *