Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bagietka z kapustą i grzybami

Składniki:

  • 2 bagietki
  • 50 dag kapusty pekińskiej
  • 30 dag grzybów
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 25 dag śmietany
  • 3 łyżki startego żółtego sera
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka masła
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować po czym obgotować w osolonej wodzie, wówczas ją odcedzić i dodać do niej śmietanę.
    Dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu.
    W między czasie na rozgrzanym oleju i maśle przesmażyć posiekaną cebulę oraz pokrojone grzyby, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i wymieszać z posiekaną natką pietruszki.
    Przełożyć całość d kapusty, wymieszać,.
    Bagietki przekroić na pół i podpiec lekko w piekarniku.
    Na  podpieczone rozszyć kapuściany farsz i posypać startym serem.
    Wstawić jeszcze raz do piekarnika aby ser się rozpuścił.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *