Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babeczki z mascarpone

Składniki:

  • 12 dag biszkoptów o smaku migdałowym
  • 5 łyżek likieru Amaretto
  • 4 jajka
  • 6 dag cukru
  • 25 dag serka mascarpone
  • prażone płatki migdałów

Sposób wykonania:

  1. Biszkopty pokruszyć i zalać amaretto po czym odstawić je na kilka minut.
    W miedzy czasie żółtka ubić razem z cukrem, wówczas dodać biszkopty i serek mascarpone.
    Całość delikatnie wymieszać.
    Gdy składniki się połączą dodać jeszcze białka ubite na sztywną pianę.
    Delikatnie połączyć i przelać do foremek.
    Powstały krem wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
    Przed podaniem posypać płatkami migdałów..

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *