Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos borowikowy z pomidorami

Składniki:

  • 400 g świeżych borowików
  • 4 pomidory
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szalotka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób wykonania:

  1. Grzyby zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły.
    Następnie na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekana cebule, szalotkę oraz czosnek.
    Wówczas wrzucić pomidory pokrojone w kostkę oraz odcedzone grzyby.
    Całość dokładnie wymieszać i dusić na małym ogniu.
    Na koniec dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *