Bób z boczkiem
Bób z boczkiem4.38 out of 5 based on 239 voters.
Składniki:
- 4 plastry boczku
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki suszonego cząbru
- 600 g bobu
- 1 łyżka mąki
- sól
Sposób wykonania:
Boczek zalać wodą aby cały był zakryty.
Dodać cząber oraz sól i doprowadzić do wrzenia.
Trzymać na małym ogniu około 45 minut.
Po około 20 minut gotowania wrzucić bób i ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu.
Miękki boczek wyjąć i pokroić a do bobu dodać mąkę wymieszaną z wodą i doprawić do smaku solą.
- Szczegóły
- Kategoria: Bób
- Opublikowano: piątek, 15, październik 2010 09:05
- Monika Wiktorowicz
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak