Aromatyczne kąski z kurczaka na grilla
Aromatyczne kąski z kurczaka na grilla4.66 out of 5 based on 119 voters.
Składniki:
- 4 udka z kurczaka
- 2 małe tuszki z kurczaka/ po 1,20 kg/
- ½ szklanki oleju
- 4 ząbki czosnku
- ½ pęczka świeżego rozmarynu
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Jedną tuszkę podzielić na pół, drugą na ćwiartki. Wszystkie części kurczaka umyć, osuszyć. Ząbki czosnku pokroić w cienkie płatki. Listki rozmarynu posiekać. Olej wlać do miseczki, dodać posiekany rozmaryn i czosnek, szczyptę soli i pieprzu, dokładnie wymieszać. Kawałki kurczaka posmarować marynatą i wstawić do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie mięso osączyć z marynaty i ułożyć na ruszcie. Piec od 10 minut / skrzydełka/ do 40 minut/ połówki kurczak. Podczas grillowania smarować kilkakrotnie marynatą.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak z grilla
- Opublikowano: piątek, 23, marzec 2012 13:16
- Krzysztof Pacia
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Pierś z grilla w jogurtowej marynacie
-
Szaszłyki z piersi kurczaka Marleny
-
Grillowane udka z kurczaka Damiana
-
Udka z kurczaka Franka
-
Aromatyczne kąski z kurczaka na grilla
-
Wątróbka z kurczaka z grilla
-
Filet z kurczaka z pomidorami, bazylią i octem balsamicznym grillowane
-
Kurczak z grilla w przyprawach z pomidorem