Składniki:
-
- 70 dkg piersi z indyka
- 40 dkg małych pieczarek
- 2 brzoskwinie
- 25 dkg koktajlowych pomidorków
- 1 cytryna
- 1 pomarańcza
- 1/3 szklanki oliwy
- sól, pieprz
- łyżka listków melisy
Sposób przyrządzenia:
Listki melisy posiekać. Mięso pokroić w kostkę. Z cytryny i pomarańczy wycisnąć sok, wymieszać z oliwą i posiekaną melisą. Mięso zalać marynatą, włożyć do lodówki na 2-3 godziny, kilka razy przemieszać. Brzoskwinie obrać ze skórki, pomidorki umyć, pieczarki obrać ze skórki. Na szpatułki nadziewać na przemian brzoskwinie, mięso, pieczarki, pomidorki. Szaszłyki posmarować osączoną marynatą i ułożyć na ruszcie. Oprószyć solą i pieprzem. Grillować około 10 minut.