Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki w owocowej marynacie na grillu

Składniki:

    • 70 dkg piersi z indyka
    • 40 dkg małych pieczarek
    • 2 brzoskwinie
    • 25 dkg koktajlowych pomidorków
    • 1 cytryna
    • 1 pomarańcza
    • 1/3 szklanki oliwy
    • sól, pieprz
    • łyżka listków melisy

Sposób przyrządzenia:
Listki melisy posiekać. Mięso pokroić w kostkę. Z cytryny i pomarańczy wycisnąć sok, wymieszać z oliwą i posiekaną melisą. Mięso zalać marynatą, włożyć do lodówki na 2-3 godziny, kilka razy przemieszać. Brzoskwinie obrać ze skórki, pomidorki umyć, pieczarki obrać ze skórki. Na szpatułki nadziewać na przemian brzoskwinie, mięso, pieczarki, pomidorki. Szaszłyki posmarować osączoną marynatą i ułożyć na ruszcie. Oprószyć  solą i pieprzem. Grillować około 10 minut.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *