Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurze udka z grilla

Składniki:

  • 6 udek z kurczaka
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 szkl musztardy
  • 8 łyżek miodu
  • łyżka suszonego tymianku
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przyrządzenia:
Natkę pietruszki opłukać, wysuszyć i posiekać .Udka umyć, osuszyć. Ostrym nożem delikatnie odciąć skórę od mięsa, do powstałych kieszonek włożyć po porcji natki pietruszki. Udka natrzeć solą, odłożyć na 2 godziny do lodówki. Musztardę wymieszać z płynnym miodem, suszonym tymiankiem i szczyptą pieprzu. Posmarować udka glazurą i ułożyć  na natłuszczonym ruszcie. Grillować po 20 minut z każdej strony.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *