Żeberka na grillu z miodem
Żeberka na grillu z miodem4.65 out of 5 based on 109 voters.
Składniki:
- 2 kg żeberek
- ½ szklanki płynnego miodu
- przyprawa do żeberek
- olej
Sposób przyrządzenia:
Żeberka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku. Cienkie pozostawić w całości, a grubsze żeberka pokroić na kawałki. Mięso przyprawić ulubionym zestawem przypraw, ułożyć na grillu na foli aluminiowej, piec około 35 minut. Pod koniec pieczenia, posmarować płynnym miodem wymieszanym z 3 łyżkami oleju i odrobiną wody. Piec jeszcze 10 minut.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: czwartek, 12, maj 2011 19:17
- Iwona Podgórna
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla