Składniki:
- 1 kg karkówki
- przyprawa do szaszłyków
- 2 duże cebule
- 2 średnie cukinie
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 zielona papryka
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić na nieduże kawałki, oprószyć przyprawą do szaszłyków, odstawić na godzinę. Papryki umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Cukinie umyć i pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w grubsze plastry. Na namoczone patyczki nabijać na przemian karkówkę, paprykę, cukinię i cebulę. Ułożyć na ruszcie i ponownie posypać przyprawą do szaszłyków. Piec około 15 min, raz po raz obracać.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna