Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zwariowane jajka Anety

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 cebula
  • 1 główka sałaty
  • kilka gałązek natki pietruszki

    Sos:

  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Obrane jajka i cebulę drobno posiekać.
    Następnie oliwę utrzeć razem z solą, pieprzem oraz cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo majonez a pod koniec musztardę.
    Do powstałego sosu dodać jajka i cebulę.
    Całość dokładnie wymieszać i z powstałej masy formować kulki wielkości jajka, które układać na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.
    Przed podaniem udekorować natką pietruszki.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Aneta B

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *