Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żurek z chrzanem

Składniki:

  • butelka żurku
  • 4 białe kiełbaski
  • ½ szkl śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • słoik chrzanu
  • majeranek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz


 

Sposób wykonania:
Kiełbaski zalać woda i ugotować po czym ją wyjąć Ado wody z ich gotowania wlać żurek.
Doprowadzić do wrzenia po czym dodo dać chrzan, majeranek oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Gotować kilka minut na małym ogniu po czym dodać śmietanę wymieszaną z mąką, doprowadzić do wrzenia.
Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem i rozlać na talerze.
Do każdej porcji wrzucić po kawałku białek kiełbasy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *