Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żur na kiełbasie i boczku

 

Składniki:

  • 2 szkl. zakiszonego żuru
  • 300 g białej kiełbasy
  • 100 g wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 2 suszone grzyby
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka Vegety
  • listek laurowy
  • 2-3 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • ½ szkl. gęstej kwaśnej śmietany

 

Sposób wykonania:

  1. Grzyby zalać niewielką ilością wody i odstawić na 2-3 godz.
    W między czasie wodę zagotować razem z cebulą, listkiem laurowym, zielem angielskim oraz czosnkiem, wówczas dodać grzyby razem z wodą w której się moczyły oraz białą kiełbasę, trzymać na małym ogniu ok. 40 min.
    Następnie przecedzić przez sito, dodać boczek pokrojony w kostkę oraz Vegetę, doprowadzić do zagotowania i wlać żur.
    Wrzucić jeszcze pokrojone grzyby, kiełbasę oraz majeranek.
    Całość wymieszać i ponownie zagotować, wówczas zdjąć z ognia i dodać śmietanę.
    Przed podaniem dodać jeszcze jajka ugotowane na twardo.

     

    Przepis został nadesłany na konkurs „Dania wszelakie” przez Podkomorze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *