Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ziemniaczana ze szpinakiem

Składniki:

  • 5 ziemniaków
  • 20 dkg szpinaku/ może być mrożony/
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Do bulionu dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną w kostkę cebulę i obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotować około 15 minut, dodać szpinak i jeszcze gotować 10 minut. Pod koniec gotowania dodać śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *